Beyaz Saraya Yürüyen Bir Siyah, Barack Obama!

Gündemi uzun zamandır meşgul eden Amerika Birleşik Devletleri seçimi sonuca ulaştığında, karşımızdaki tablo gerçekten günümüzdeki değişimin ayak sesleri gibiydi. Sabah saatlerine doğru binlerce amerikalıyı televizyonda izlerken ağladıklarını duygulandıklarını gördüğümde çok şaşırdım yeni amerika başkanı konuşma yapıyor ve tüm izleyiciler onu hayranlıkla izleyip göz yaşlarını tutamıyorlardı. Acaba bu değişimden kaynaklı bir duygu selimiydi? yoksa konuşmasında tüm amerikan halkını sonrada dünya halkını barış sözcükleri ile kucaklayan bir adamın duruşunun getirisimiydi?

Şu an ki başkan G.W. Bush’tan sonra herkesin beklediği değişim sanırım Obama ile herkese daha inandırıcı gelmişti. Konuşmasını dinlerken benimde tüylerim diken diken oldu diyebilirim, nedeni çok basit ilk defa bir üst düzey politikacı tüm dünyaya barıştan bahsediyordu, sadece bununlada kalmıyor kendi politikalarının başkalarına ters geldiği zamanda onları daha çok dinlemekten bahsediyor, tüm ülkesine ve dünyaya dürüst olacağını söylüyordu. Bir devlet adamından beklenen ve özlenen cümleler tüm dünyanın tüylerini diken diken etmeye yeterdi.

Amerikanın Siyasi tarihinde siyahi ırkan gelen bir başkan adayının ilk kez Beyaz Saray’a çıkıyor olmasıda ayrı bir fotoğraf karesi bence 20 Ocak 2008’de bu kare dünya siyaset tarihine yüz yılın fotoğrafı olarak geçmeli bence. Nede olsa benim şahsi fikrim, “Artık hiç birşey eskisi gibi olmayacak” !

Tebrikler Obama, Yaşasın Gerçek Demokrasi !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.