Darüşşafaka’lı gençliğin pırıltısı…

Bu hafta Darüşşafaka eğitim kurumlarında “İnternet Haftası” olması nedeniyle “Türkiye’de internet ve gelecek” isimli bir sunum gerçekleştirdim. Sunumu ayarlayan Yonca hocamıza burdan bir teşekkür etmeliyiz diye düşünüyorum. Çocukların ileriye dönük daha etkili bir internet kullanımı için, sanal ortamda başarılı örneklere ihtiyacı olduğundan bahsetmişti ve bu organizasyonunda çocuklar açısından faydalı olduğunu düşünüyoruz.

Burdan emeği geçen herkese tekrar güzel ağırlamaları, rengarenk çiçekleri ve bir öğrencinin el emeğini verdiği çalışmayı benimle paylaşmalarından dolayı teşekkür ederim.

Gelelim dinleyicilere, hepsinin gözlerinin içi parıldıyor, hepsinin yanaklarında bir gülümseme vardı. Konu internet olunca belkide ilginç şeylerle birlikte konu dahada ilgilerini çekmişti. 1.5 saat boyunca beni dinledikleri için hepsine burdanda ayrıca teşekkür ediyorum. Özellikle bazı dinleyici öğrencilerin sorduğu sorular gerçekten çok ilgi çekici ve güzeldi. Şu an da milyonlarca doların harcandığı, internette güvenlikten tutunda, internetteki içeriğin hukuki yönüne kadar çok etkileyici sorular ile karşılaştım beraber bunların cevaplarını tartıştık konuştuk. 3 sene önce internet ortamında kurduğum Kulüp VAIO’nun Sony ile anlaşarak yaptığımız iş ortaklığıda çocukların çok ilgisini çekmiş olacakki, bana ulaşan bir çok öğrenciden yaratıcı internet community örnekleri tarafıma ulaşmaya başladı. Umarım bu şevkiniz hiç kırılmaz çocuklar, unutmamanız gereken en önemli konu, Hayallerinizden asla vazgeçmemeniz ve onları hayata cesurca yansıtmanız.

O güzel günden geriye kalan fotoğrafları sizinle paylaşmak benim için mutluluk. Umarım Darüşşafaka gibi diğer okullardaki, genç ve yetenekli öğrencilerimiz ile bu sohbetleri, sunumları yaparak herkesin ufkunda yeni bir pencere açabiliriz.Unutmayalım ki bilgi paylaştıkça büyür…

Herkese
Sevgi ve Saygıyla
Ercüment Büyükşener

Darüşşafaka’lı gençliğin pırıltısı…” hakkında bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.