Dumlupınar Üniversitesi

Uzun zamandır dikkatimi çeken Unibir.net üniversiteler üstü öğrenci birliğinin daveti ile 1 Mayısta Dumlupınar Üniversitesinde Sosyal Medya ve Dijital Dünya üzerine konuşmak için yola çıktım. Bu yolculukta Ünibir.net’in kurucularından Yusuf Eren Yalçın ve  Savaş Yöndem bana eşlik ettiler.  Kütahya’ya tren ile yolculuk yapmaya karar verdik böylece hem yemekli vagonda uzun uzun sohbet edebilecek hemde rahat bir yolculuk yapacaktık. Otobüse göre daha hareketli trende bol kahkahalı keyifli bir yolculuk ile sabahın ilk saatlerinde Kütahyaya vardık.

Bizi ağırlayacak olan Endüstri Mühendisliği Kulübü öğrencileri bizim için Belediye tesislerinde yer ayırmışlardı. Böylesine yemyeşil tertemiz ve güzel bir yer olacağını düşünmemiştim. Özellikle restoranı ve menüleri ilgi çekiciydi. Hele Yemeği, salatası,çorbası tatlısı olan bir menünün 4 TL olması gerçekten takdir edilecek bir fiyat politikasıydı.


Misafirhanede dinlenip öğle saatlerine kadar uyuduktan sonra Dumlupınar Üniversitesine geçerek konferans salonuna giriş yaptık orta ölçekli bir salonda samimi bir ortam olacağı kesindi 🙂 tüm ayarları yaptıktan sonra konferansa başladık. Özellikle öğrencilerin endüstri mühendisliği okuması ve bununla birlikte sosyal medya ile nasıl bir bağ kuracağımız kısmı çok önemliydi. Bu noktada onlara söylediğim en önemli cümlenin “artık ne iş yaparsak yapalım bir çok sektörün internet ve sosyal ağlarda direkt yada dolaylı yoldan ilişkili olduğuydu”. Bu söylemimden sonra anlatılanlar salonun daha da ilgisini çekti. Tabi konu sadece sosyal medya değil internetin ve dijital dünyanın geleceğimize dair etkilerinden de bol miktarda bahsettim. Salondaki herkesin aktif birer facebook üyesi olmasıda bu noktada önem kazanıyordu. İş fırsatları interneti ve sosyal ağları kullanım şeklimizden verdiğim örnekler ile konferansı tamamladık.

Dumlupınar üniversitesinin bu organizasyonda her detayı düşündüğünü ve bizlere hazırladığı çok güzel hediyeleri büyük bir mutluluk ile evime götürdüğümü belirtmek isterim. Ayrıca öğrencilerin konferans sonrasında bizi şehir merkezine götürmesi ardından restoranda ağırlamaları ve bizimle birlikte gece bineceğimiz tren için tren garına kadar bizimle birlikte olmaları ayrıca bir incelikti.

Buradan bu konferansta emeği geçen ve bizi dinleyen herkese çok teşekkürler. Bu keyifli organizasyonun tekrarını seneye umarım tekrar gerçekleştiririz.

UniBir oluşumunda fikren, bedenen  büyük emek veren Yusuf Erene de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bu oluşumlarının üniversite kulüpleri arasında ve öğrencilerde büyük bir farkındalık yaratacağına eminim. Şimdiden tüm Ünibir üye kulüplerine ve öğrencilerin başarılar diliyor. Yolunuz açık olsun diyorum.

UniBir Web  Sitesi : http://www.unibir.net

Selam ve Sevgiler

Dumlupınar Üniversitesi” hakkında 2 yorum

  1. Yusuf Eren Yalçın

    Ercüment Abi ; bizleri bu şekilde onure eden bir yazı yazdığın için çok teşekkür ederim. İnşallah birlikte nice, keyifli yolculuklar yapmak dileğiyle. Hem kendim, hem ünibir hemde ekip arkadaşlarım adına tekrar teşekkürler.

  2. Kerim KINALI

    Sayın Ercüment BÜYÜKŞENER Dumlupınar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu kulübü olarak bizi kırmayıp davetimize iştirak ettiğiniz için kulüp olarak minnettarız.Ayrıca bu organizasyonda ne kadar farklı olduğunu gösteren ve bizlere sonsuz destek veren ÜNİBİR ailesine,Sayın Yusuf Eren YALÇIN’a Sayın Savaş YÖNDEM’e teşekkür ederiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.