Soygun Tarifesi

Son zamanlarda GSM operatörlerinin tarife savaşlarını TV reklamlarında yakından izliyoruz. Daha çok konuşturan, daha ucuza konuşturan derken onlarca tarife paketi hayatımıza girdi. Ama bugün öyle bir tarife şekliyle karşılaştım ki, beni uzun yıllardır kullandığım hattımı bir an için kapattırma kararına kadar sürükledi.

Kimin tarifesi diye sorduğunuzu duyar gibiyim… Hemen söyleyeyim TURKCELL! Turkcell’i tebrik ediyorum çünkü yaklaşık 7 senedir kullandığım hattımdan beni soğuttular.

Yıllardır Turkcell’i hem marka olarak hem de kalite olarak severdim. Hala da sempati duyduğum yanları yok deği. Ama son 2 senedir yaşattıkları müşteri deneyimleri tarafında ciddi sorunlar ile karşı karşıya geldim. Yanlış gelen faturalar bunun için özürdileyip faturada indirime gitmeler vs…

Ama son yaşadığım deneyim artık canıma tak ettirdi. Ne oldu; hemen aşağıda anlatayım!

Yakın zamanda telefonuma bir mesaj geldi. “Bizbize tarifenizin aylık sabit ücreti 9.90 TL oldu” diye Normalde hattımı da yüksek gelen faturalardan dolayı kullanmıyordum. Başka bir gsm operatörünü kullanıyorum. Bu nedenle sabit olan yaklaşık 3,5 TL lik ücreti her ay ödüyordum. Hatta aylık ücret 12 TL den az olunca 3 ayda 1  ödüyordum.

Haydaa dedim aylık 3.5 TL oldu mu sana 9,90 bunu bana seçme şansı bırakmadan emri vaki yükselten Turkcell’e ayrıca tebrikler. Bugün bu konuyla ilgili aradım Turkcell’i, dedim ki müşteri temsilcisine “ben aylık 9,90 ödemek istemiyorum daha ucuz sabit ücret olan tarife var mı?”… “Var” dedi!

Ve bana gene aynı şekilde 3,5 TL sabit ücreti olan “saniye tarifesini”  önerdiler. Ben de tamam ozaman dedim! Hani bu ay 9,90 ödeyeceğim, zaten bi sonraki ay 3.5 TL’den devam eder, diye düşünürken adam demez mi şimdi “saniye tarifesine” geçeceksiniz onu da tahsil edeceğiz diye!

Yani 9,90 + 3,5 TL

eee dedim o zaman fatura kesim tarihinde geçeyim direk önümüzdeki ay 3,5 TL sabit ücret ile devam ederim. Olmaz dedi her halükarda 9,90 +3,5 tl ödeyeceksiniz. Çünkü geçtiğiniz tarife online bir tarife ve sadece 3,5 TL sabit ücret bu tarifede var. Bizbize tarifesi kullananlar bu tarifeye geçince 2 sini birden ödemek zorunda!

Dedim ki; “kardeşim bizbize kullanan ama hattı aktif olmayan bir çok kişi geçmek istediği için 1 aylıkta olsa 9,90 + 3,5 ödemek zorunda mı?”

EVET BEYEFENDİ dedi müşteri temsilcisi! Dedim ki bunu üstlerinize ileteceğim. İletebilirsiniz talimat bu şekilde dedi!

O an dedim ki lanet olsun! Benden habersiz sabit ücreti yükselt ! Sonra daha uygun olan sabit ücretli tarifeye geçmek istediğim için hem yükselttiğin sabit ücreti hem de geçeceğim “saniye tarifesinin” 3,5 TL sabit ücretini al! Peki sizce TR’de Bizbize tarifesinden sırf bu sabit ücreti azaltmak için kaç kişi “saniye tarifesine” geçecek?

Size soruyorum bu yaşadıklarım ve tarifeler arası oynanan oyunun adı “SOYGUN TARİFESİ” değildir de nedir?

Son Söz: Bunca senedir hizmet bazında kullandığım, sevdiğim markadan beni soğuttunuz. Daha kötüsü; nefret ettirdiniz. Çünkü bilinçli bir şekilde cebimdeki paraya göz diktiniz! YAZIKLAR OLSUN!

Soygun Tarifesi” hakkında 6 yorum

  1. Bir Vatandaş

    Hepsi birbirinin aynı, umarım çabalarınız işe yarar. Hep beraber cep telefonu kullanmayı bırakmamız lazım ama nasıl yapabiliriz, onu da bilmiyorum…

  2. Recep Hilmi Tufan

    Bana da kullanmadığım halde 200 lira fatura geldi. Peşlerine düşmesem alacaklar benden. Aradım sordum falan 199 lira indirime gittilr ve sadece 1 lira ödedim 🙂

  3. Burak Munevver

    Ivedik’in, Tosun’un reklam maliyetleri baska nasil cikacak? Musterilerine guzel guzel yedirdigi kazigi daha buyulterek, daha sivrilterek. Turkcell’i bu kadar buyuten ‘sadik’ kullanici kim varsa, onlara sapka olsun bu son tarifeler ve ucretleri.

  4. Serkut

    Öncelikle başınıa gelen bu üzücü ve nahoş durumdan dolayı geçmiş olsun dileklerimi kabul etmenizi rica ediyorum. Bildiğiniz gibi, GSM oparetörleri ucuz paket adı altında az konuşturduğu müdavimlerinden, bu şekilde veya başka bir şekilde mutlaka acısını çıkarıyorlar. Benim de tek amacım, Cep telefonu furyasını bitirp, insanların Twitter, Skype gibi platformlarla iletişim kurmalarını sağlamaktır. Belki biraz zor olur ama, en azından cep telefonu kullanan kişilerin %10’u bu şekilde iletişim yapsa, GSM operatörleri telaşlanıp, bir çözüm üretebilirler.

  5. ADNAN DEMİRKAYA

    Arkadaşlar hepsi aynı bende vodofone da biçok sorunlar yaşadım hala daha yaşıyorum hiç nir zaman tarifeme gelmesi gereken ücret gelmiyor herzaman yüksek herzaman yüksek ayrıntıya bakıyorum yarısı kadar bile kullanmamışım geçenlerde bir barnera tıkladım diye bir sohbet sitesine beni vodofon üye yapmış hiç bir onay istemeden ve ayda 49 tl para çekmeye başlamış tam bir soyguncu bunlar bu ülkede ne yasa var ne kanun soygunculuktan başka bişey yok devletin başındaki adam bile soyguncu olduktan sonra bizlerde koyun olduktan sonra yapılacak bişey yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.