İzmir Ekonomi Üniversitesi – Sosyal Medya Workshop

İzmir başka bir şehir, başka bir güzelliği var. Hele o kordonda gün batımının! İstanbul’da da deniz var, gün batımı var evet çok güzel ama İzmir’de sanki bir başka batıyor aynı güneş 🙂 Geçtiğimiz perşembe 13 Mayısta İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin davetlisi olarak İzmir’e gitme fırsatı yakaladım. Kısa bir ziyaret olacaktı, Sabiha Gökçen Havalimanından sabah 09:55 uçağıyla İzmir, sonrasında 14:30 – 17:30 Halkla İlişkiler bölümünün iletişim dersine “Sosyal Medya” konulu konuk hoca olarak girecek, ardından 20:55 uçağıyla İstanbula geri dönecektim. Bu plana sadık kaldım ama arada 1 saat olsa da kordona gitmeyi ihmal etmedim 🙂

Gayet keyifli pırıl pırıl bir İstanbul sabahından rahat bir uçuş ile İzmir’e ulaştım. Havalimanında beni karşılayan Erdal Erdoğdu

büyük bir incelik ile havalimanından günlük tüm programımda bana yardımcı olmayı ihmal etmedi. Ayrıca bu organizasyonu planlayan kişiolarak beni İzmir’e davet etmesinden dolayı tüm içtenliğimle teşekkür ediyorum.

Havalimanından okula geçtikten sonra İzmir Ekonomi Üniversitesi iletişim fakültesi halkla ilişkiler ve reklamcılık bölümü öğretim görevlisi Selin Türkel’in odasına geçtik. Selin hanımda  Erdal Erdoğdu kadar bu ziyaretten çok memnundu. Tanışma faslının ardından hep birlikte yemeğe geçtik ardından okulun bahçesinde keyifli bir sohbet eşliğinde kahvelerimizi yudumladık.

Derse katılacak öğrenciler iletişim fakültesi öğrencileriydi ve onlara anlatacağım konu aslında mezun olduklarında karşılaşacakları yeni medyanın ta kendisiydi. Bu yeni medya hem markaları hem son kullanıcıyı hemde iletişim profesyonellerinin tüm anlayışlarını yeniden şekillendiriyordu.

Derse katılım çok iyiydi bu nedenle mutlu olduğumu ifade etmek isterim, tamamen dolu bir dersliğe bu konuyu anlatmak üstelik interaktif bir şekilde can alıcı sorular ile 3 saat geçirmek mutluluğuma ayrıca bir keyif kattı.

Konuştuğumuz konuların başlıkları şu şekildeydi;

1.Dijital Dünya’dan Rakamlar ve İletişim Trendleri
2.Neden Sosyal Medya!
3.Dijital Dünya’dan Örnekler
4.Sosyal Medya’da Var Olmak
5.Dijital Dünyaya Katılım Stratejisi
6.Ticari Amaçlı Kullanılabilir Dijital Araçlar
7.2010 Trendleri

Öğrencilerden gelen önemli soruların başında dijital dünya’da markanın ve kişilerin hukuki haklarının sınırı, içinde bulunduğu durum geliyordu.

3 Saati tamamladığımızda öğrenciler,  şu an ders olarak okudukları iletişim prensipleri ve halkla ilişkilerin, aslında gelecekte nasıl şekil değiştireceğini görmeleri açısından faydalı olduğunu dile getirdiler. Soru cevap şeklinde ilerleyen ders bir çok kritik soru cevap ile noktalandı.

Selin Hanımın’da bir sonraki sene düzenleyecekleri bir iletişim konferansına beni davet etmesiyle dersi kapattık. Toplu fotoğrafımızı çektik 🙂

Henüz üniversitelerin iletişim fakültelerinin halkla ilişkiler veya medya bölümlerinde Yeni medya çok zayıf işlenir durumda bazı üniversitelerde ise hiç işlenmiyor. Bu nedenle bu tarz workshoplar hem öğrenciler hemde okulun vizyonu açısından büyük yarar sağlıyor. Bu vizyonu ve keyfi paylaşan İzmir Ekonomi Üniversitesi yetkililerine Erdal Erdoğdu ve Selin hanıma teşekkür ediyor tekrar görüşmek dileğiyle diyorum.

Kısa sürelide olsa Kordon’u ihmal etmediğimi söylemiştim kordondan hem gün batımı hemde keyifli 1-2 kareyide sizlerle paylaşarak yazımı sonlandırıyorum.  🙂


Yaptığım sunumu isteyen öğrencilerin benimle iletişimi geçmelerini rica ediyorum kendilerine mail ile gönderebilirim.

Bana ulaşmak için ercumentbuyuksener [at] gmail.com

İzmir Ekonomi Üniversitesi – Sosyal Medya Workshop” hakkında bir yorum

  1. Erdal ERDOĞDU

    Gönül daha büyük bir organizasyonda sizi ağırlamak isterdi, umuyorum ki seneye o da olacak. Bizim davetimizi kırmayıp, o yoğun programınız içinde İzmir’e kadar geldiniz, bizimle bir gününüzü ve bilginizi, tecrübenizi payşlaştınız ya, bunun güzelliğinin değeri ölçülemez bizim için. Eğer size burada güzel bir gün ve organizasyon yaşattıysak ne mutlu bize. Bize diyorum çünkü; Selin Türkel Hocamın, Asistan Hocam Pınar Umul’un, Takım arkadaşım Sarphan Uzunoğlu’nun (http://sarphanuzunoglu.blogspot.com/) bu organizasyonda en az benim kadar emekleri var. Ben onlar ve katılan herkes adına size tekrardan tesekkür ederim. En kısa zamanda İzmir’e yine bekleriz efenim 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.