LG E81 Monitör Testi İzlenimlerim

Yeni nesil LG monitörlerinin tanıtıldığı lansman sonrası bir türlü inceleme fırsatı bulamadığım LG E81 monitörü, nihayet inceleme fırsatı buldum.

Monitörü kutusunda çıkardığınız anda dikkati çeken ilk ayrıntı inceliği oluyor.  LG E81, 11.9mm inceliği, metalik görünümlü titanyum gümüş standı, ince gövdesiyle beraber krom kaplamalı boynu ve stil sahibi tasarımıyla çalışma alanlarında, iyi etki ve alansal verimlilik sağlıyor.

Monitörün arka tarafındaki bağlantıların taban bölümüne alınması sayesinde kabloları bağlama ve organize etme zorlukları ortadan kalkmış. Böylece görüntüye odaklanmanızı engelleyen gereksiz detaylar ile hem gözünüz yorulmuyor hem de daha organize kablo düzeni sağlanmış oluyor. Bu da çalışma alanınızda üşenmeden yapacağınız ufak yer değişimlerine kolaylık sağlıyor. Monitörün ayağının hemen arka kısmında bulunan soket paneli; Standart VGA, DVI girişlerinin yanı sıra HDMI bağlantıya da olanak sağlıyor ayrıca kulaklık çıkışı da yer almakta.

LG E81’e Genel Bakış

Süper İncelik: 11.9 mm incelik
LG HD Ready 1080p (Full HD): 1920 x 1080p görüntü çözünürlüğü ile görüntü netliği ve canlı renkler üretir.
Kontrast Oranı: 10000000:1
Süper Çözünürlük Teknolojisi : Çözünürlüğü düşük görüntüleri bozulmadan tam ekran izlenmesini sağlıyor
Bağlantılar: D-Sub, DVI-D, HDMI (Kablosu yok), Kulaklık Çıkışı. Bu bağlantılara sahip tüm cihazları bağlayabilirsiniz
Aynı Anda Birden Fazla Cihaza Bağlanabilme: Birden fazla cihaz bağlanarak tek tuşla cihazlar arasında kolay geçiş yapabilme imkanı sağlıyor.
SÜPER Enerji Tasarrufu (Energy Star Sertifikalı): ENERGY STAR sertifikalı LG’nin SÜPER Enerji Tasarruf teknolojisi kontrast ve parlaklığı çevre koşullarına göre otomatik olarak ayarlayarak, orijinal görüntü kalitesini sağlıyor.

LG tarafından öngörülen en ideal izleme açısı 5° derece öne 15° arkaya olacak şekilde belirlenmiş.

LG E81 Super LED monitörün en güzel yanı ise, kendinizi monitöre göre değil monitörü kendinize göre ayarlayabiliyor olmanız. 170°/160° geniş izleme açısı ile ayakta veya otururken istediğiniz açıdan rahatlıkla izleyebileceğiniz LG E81 monitörler, HDMI bağlantısı ve HDCP standardıyla PC’niz ve konsolunuzda orijinal Blue-Ray DVD’leri izlemenize de olanak tanıyor.
LG E81 Monitörleri bütün ekran kartlarıyla çalışıyor ve bütün popüler PC işletim sistemleriyle uyumlu. HDMI 1.4 desteği sayesinde diğer cihazlara kolayca bağlanıyor ve bu sayede bir PC olmadan bile her türlü her türlü video, konsol oyunu, filmler ve yayınlar ekranda izleniyor.

Tepkime süresinin  5 ms olması nedeniyle görüntü kaybı olmadan bütün ekranda ki her noktayı rahatlıkla izleyebiliyorsunuz.
Bunun dışında SD görüntüleri HD kalitesinde gösterebilmeye yarayan Süper+ Çözünürlük fonksiyonu bir diğer öne çıkan özelliği. Herhangi sıradan çözünürlükteki bir görüntüyü menüsünden kolayca erişebildiğiniz Süper+ Çözünürlük özelliğini; Normal, Alçak Mod, Orta Mod ve Yüksek Mod olarak 4 farklı çözünürlük ayarı ile kalitesini arttırmayı başarıyor.  Böylelikle görüntü büyütüldüğünde daha iyi kalite sunarak, içerikteki pürüzlü kenarlar ve bulanıklık ortadan kalkıyor. Farklı içerik tiplerine mod kontrolü yapmak mümkün. Mesela , fotoğraflar için alçak mod; online videolar, SD kalitesinde görüntüler  için orta mod; yüksek çözünürlüklü video ekranları ve oyunlar için, yüksek mod kontrolü yapılabiliyor.
Çevre dostu uygulamaların giderek önem kazandığı şu dönemde bu konu LG tarafından da  göz ardı edilmemiş. Özellikle menüsünde yer alan Süper Enerji Kontrolü modu açıkken 6 w/s’lik enerji tüketimi gerçekten başarılı. Bu mod açıkken monitörünüzün ne kadar enerji tükettiğini ne kadar karbondioksit oluşturduğunu görebilmeniz mümkün.
Çevre dostu LED arka plan ışığı kullanan E81, “Energy Star” 5.0 (ABD Enerji Verimliliği Standardı) ve “EPEAT” Gold (ABD Enerji Çevresel İmi) sertifikasına sahip. Bu yeşil monitör, hem standby hem de aktif modlarda enerji tasarrufu yapıyor.  LG’nin SÜPER Enerji Tasarruf teknolojisi kontrast ve parlaklığı çevre koşullarına göre otomatik olarak ayarlayarak, orijinal görüntü kalitesini sağlıyor.
SÜPER Enerji Tasarruf İşlevi OSD
Kapalı Modu: LED sayesinde CCFL’ye oranla saatte %40 daha  az Watt tüketimi.
Açık Modu: SÜPER Enerji Tasarruf Teknolojisi sayesinde daha az Watt tüketimi.
Rest Modu: Dönemlere göre enerji tasarrufu hakkında bilgi almak için enerji tasarruf bilgileri sıfırlanabiliyor.
CHECK Modu: E81VR’ye güç verildiğinde, ekranın üst bölümünde enerji tasarruf bilgileri görüntülenebiliyor.
Özetle LG E81, birçok farklı seçenekleriyle kullanım kolaylığı sağlarken, parazitsiz net görüntü kalitesiyle benim gibi monitör başında uzun zaman geçirenler için kaliteli vakit sağlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.