İş hayatında Doğrularla Duyguları ayırmak…

İş hayatımızda her gün onlarca konuyla karşılaşıyor, kararlar almak durumunda kalıyoruz ve genelde duygularımız reaksiyonlarımıza bir şekilde yön veriyor. Bazen yükseliyoruz, bazen ise susuyoruz, heyecanlanıyoruz, seviniyoruz, üzülüyoruz ve dahası…
Fakat duygularımız yoğun bir şekilde gerçekleri görmeyi engelleyebiliyor. Bu da bizim doğru değerlendirme yapmamızın önüne geçiyor.

Özellikle iş hayatında duyguları ile hareket eden insanların daha inişli çıkışlı bir kariyer yolculukları olurken, gerçekler zemininde hareket eden kişilerin daha sağlam ve etkili bir kariyer yolculuğu olduğunu söylemek mümkün. İş kararlarını ve ilişkilerini duygusal davranarak yöneten insanları ve hata yapma olasılıklarını bir düşünün. Sonuçlar iyi olsa da süreçlerin bu duygulardan etkilendiğini de unutmamak lazım.

Bu noktada her iki konu için de en temel kavram #insan olmamız. Fakat en önemli yaklaşım ise duygular ve doğrular zemininde doğruların önceliklendirildiği dengeli bir tavır ve davranış…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.