Sosyal Veriyi Anlamlandırmak

Markaların son dönemde “Sosyal Medya”ya yaptığı yatırımlar hızlı bir yükselişte. Marka yöneticileri kafasını ne tarafa çevirse “Dijital Ajans” “Pr” “Event” “Reklam Ajansı” vs. sürekli bir sosyal medya motivasyonu ile karşılaşıyorlar. Sosyal Medyada öncelikli hedef markanızın tüketicilerine ve potansiyel müşterilerinize ulaşmak. Ancak önemli bir konunun atlanıldığını düşünüyorum. Adı üstüne “Sosyal” olan bu dünyada hedef kitlenize ulaşırken onların sosyal paylaşımlarını ve takip ettikleri içerikleri ne kadar tanıyorsunuz?

Gerçekten dijital ve sosyal bir marka yaratmaya çalışırken, asıl isteğiniz sosyal anlamda tanımadığınız ama müşteriniz olmasını istediğiniz (belkide istemediğiniz) kişilerin sizi “Like” ve “Follow” etmesi midir?

Yoksa gerçekten markanız ile hedef kitleniz arasında kişilere ve karakterlere göre özelleştirildiğiniz sosyal bir marka dünyası yaratmak mıdır? Seçiminiz markanızın dijital geleceğini tümüyle etkileyecektir.

Marka yöneticilerinin tam da bu noktada durup düşünmesi ve kendilerine şunu sorması gerekiyor. Gerçekten “Sosyal Medya/Mecra” kelimesinin karşılığını vererek mi bu dünyada yer alacaklar/alıyorlar?

Like ve Takipçi sayınızın arttığı platformlarda hedef kitleniz olduğunu var saydığınız insanlara “içerik okyanusu” içerisinde sağından solundan su sıçratmaktan vazgeçin ve onların ne istediğini dinleyerek Sosyal Medya yatırımlarınıza bu yönde şekil verin.

Sosyal Veriyi Anlamlandırmak” hakkında 4 yorum

  1. Kozan Demircan

    Eskiden dijital pazarlamada müşteriye ulaşmak için sosyal medya kullanılıyordu. Şimdi müşterinin sosyal ağlarına erişmek için de kullanılıyor ki bu bağlanabilirlik dünyasında kişilerin aynı zamanda sosyal ağların dokusunu oluşturan birer düğüm olduğunu iyi anlamak gerekiyor.

  2. Melike Çamlıbel

    Markalar, sosyal medyada sürdürülebilirlik sağlamanın “Like” ve “Follow”lardan ibaret olmadığını anladıkları gün hedef kitleleriyle doğru, sağlıklı, sürdürülebilir iletişim kurabileceklerdir. Kendilerini geliştirerek hedef kitlelerine ulaşabilecekleri birçok sosyal medya mecrası varken, sadece bu iki kelimenin verileriyle hareket etmek uzun vadede markalara yarar sağlamayacaktır. İlerleyen süreçlerde niceliklere verilen değerlerin niteliklere verilmesi markayı sosyal medyada öne çıkarıp, hedef kitleye yakınlaştıran en önemli etken olabilir.

  3. Geri izleme: Ercüment Büyükşener | Sosyal Medya Danışmanı - Danışmanlığı

  4. ahmet polat

    Benim merak ettiğim ne olmadığı ve yanlış yolda gidildiği ile ilgili hepimizin bir yorumu varken,bu işi yanlış yaptığını düşündüğümüz kişiler gerçekten bu kadar cahiller mi,yoksa onların bildiklerini biz mi bilmiyoruz? İşi bilmeyen bu kadar insanın işin başında olması tuhaf bir tesadüf olamaz değil mi?
    İkinci konu somut çözümler önerip örnekler veren yorumlar daha faydalı olmaz mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.